Önemli Bilgiler

  • Hava filtreleri hangi sıklıkta temizlenmelidir?

    Bu filtrelerin temizliği kullanılan mekana göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin klima bir evde kullanılacak ise filtrelerin en az 15 günde bir, bir tekstil ürünleri satış mağazasında kullanılacaksa her gün (!) deterjansız ılık su ile temizlenmesi gerekmektedir. Temizlenen filtreler gölge de, ısıtıcı cihazlardan uzak bir noktada kurumaya bırakılmalı ve kuruduktan sonra klima üzerine takılmalıdır. Hava filtreleri takılı değilken klima kesinlikle kullanılmamalıdır.
  • Klimalarımıza neden bakım yaptırmalıyız?

    Yetkili bir servise yaptıracağınız bakım hem cihaz hem de sizin sağlığınız açısından çok büyük önem taşır. Yaptırılmayan bakımlar nedeni ile bakımsız klimalar canlılar için akciğer enfeksiyonuna neden olabilirler. Ayrıca klimalara Yetkili Servisler tarafından bakım yaptırılması oluşabilecek arızaların önüne geçilmesini sağlar.
  • Klima kullanılırken nelere dikkat edilmelidir?

    Klimaların bakım ve temizliği düzenli olarak yapılmalı, sıcaklık ayarı mevsime ideal sıcaklık değerleri arasında tutulmalıdır. Klimalar doğru şekilde en ideal yere monte edilmeli ve hava koşullarına uygun şekilde çalıştırılmalıdır. Bu sayede enerji tasarrufu da en verimli şekilde yapılmış olur.
  • Hava temizleme filtreleri hangi sıklıkta değiştirilmelidir?

    Bu filtrelerin temizliği kullanılan mekâna göre değişkenlik göstermektedir. Klima bir dairede kullanılacak ise filtrelerin en az 15 günde bir deterjansız ılık su ile temizlenmesi gerekmektedir. Temizlenen filtreler gölge de, ısıtıcı cihazlardan uzak bir noktada kurumaya bırakılmalı ve kuruduktan sonra klima üzerine takılmalıdır. Hava temizleme filtreleri takılı değilken klima kesinlikle kullanılmamalıdır.
  • Peteklerin bir kısmı ısınmıyor, ne yapmalıyım?

    Tesisatın temiz olup olmadığı kontrol edilmelidir. Şayet kirli ise tesisat yıkanmalı ve filtre temizlenmelidir. Radyatörlerin ve tesisatın havası alınmalıdır.
  • Kalorifer tesisatındaki su her yıl değiştirilmeli midir?

    Kalorifer tesisatındaki su kirli olmadığı ve çamurlaşmadığı sürece değiştirilmemelidir. Her yıl sistemin suyu değiştirildiğinde su ile birlikte sisteme giren oksijen cihazda korozyona neden olur.
  • Kombime neden bakım yaptırmalıyım? Hangi aralıkla bakım yapılmalıdır?

    Yapılan bakımdan sonra kombinizin randımanı artar, kullanım süresi uzar, doğalgaz tasarrufu sağlar, kombinizin konforlu bir şekilde uzun yıllar boyunca sizlere hizmet etmesini sağlar. Kombinize garanti süresi bitiminden sonra (İlk iki yıl bakıma ihtiyaç duyulmaz),yılda bir kez mart ile ağustos ayları arasında bakım yaptırmanızı tavsiye ederiz.
  • Arka odaların petekleri az ısınıyor, ne yapmalıyım?

    Tesisatın temiz olup olmadığı kontrol edildikten ve radyatörlerin havası alındıktan sonra peteklere reglaj ayarı yapılmalıdır. Cihaza yakın olan peteklerin vanaları kısılmalı, cihaza uzak olan peteklerin vanaları ise mesafeye göre daha fazla açılmalıdır.